Algatus soovitab jõulukingid osta kohalike väiketootjate käest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöölisi toetav üleskutse.
Käsitöölisi toetav üleskutse. Foto: Facebook

Facebookis levib juba mitmendat päeva üleskutse, kus soovitatakse osta tänavused jõulukingid kohaliku väikeettevõtja või käsitöölise käest.

«Selline üleskutse levib juba päris mitu päeva avalikes suhtlusvõrgustikes, erinevates keeltes ja erineval kujul. Seega, kes on üleskutse taga, seda päris täpselt ei oskagi öelda,» rääkis seda üleskutset ise jaganud Monica Tammverk, kes ka ise käsitööga tegeleb.

Naise sõnul jagavad seda üleskutset paljud Eesti inimesed, kes hoolivad just sellest, et kohalikel käsitööinimestel ja väikestel ettevõtjatel jaguks tööd ja leiba ka jõuluajal, kui kaubandusvõrk on täis kõikvõimalikku kraami, mida jõuluvana kingikotti pista.

Ta lisas, et väikesed tootjad pole võimelised tootma suurtele kettidele ning tagama piisavat kogust, mistõttu nende tooteid ei võeta sortimenti. «Arvan, et selline üleskutse aitab meile kõigile seda meelde tuletada, et lisaks suurtele tootjatele on ka pisikesed toredad käsitöölised ja väikeettevõtted, kes pakuvad väga põnevaid ja mis peamine - hingega  - kingitusi,» lisas ta.

Tammverki sõnul võib käsitööd ostes olla kindel, et selle taga on reaalne inimene, võib-olla mõni tuttav, naaber, kolleeg, tuttava tuttav - ühesõnaga inimene, kellel on annet, töökust ja soovi oma kätega midagi valmis teha. «Parim tunnustus on selle märkamine,» tõdes naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles