Vene meedia: järgmisena vahetub kindralstaabi ülem

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putini juures peavad nõu kaitseminister Anatoli Serdjukov (paremal) ja kindralstaabi ülem Nikolai Makarov. Foto on tehtud 21. septembril. Serdjukov kaotas koha 6. novembril, ka Makarovi tool kõigub.
President Vladimir Putini juures peavad nõu kaitseminister Anatoli Serdjukov (paremal) ja kindralstaabi ülem Nikolai Makarov. Foto on tehtud 21. septembril. Serdjukov kaotas koha 6. novembril, ka Makarovi tool kõigub. Foto: SCANPIX

Venemaa uus kaitseminister Sergei Šoigu valmistab ette kaadrimuudatusi, meedias ringlevate kuulduste järgi puudutab see kindralstaabi tippjuhte.

RIA Novosti kirjutab viitega ministeeriumi allikale, et lähipäevil kaotab oma koha kindralstaabi senine ülem armeekindral Nikolai Makarov. Tema asemele saab tõenäoliselt kindralpolkovnik Valeri Gerassimov (1955),  kes praegu juhib Kesksõjaväeringkonda.  

«Lähipäevil viiakse kaitseministeeriumis läbi rida kaadrimuudatusi. Põhiliselt on need seotud kõrgeima juhtkonnaga,» rääkis allikas uudisteagentuurile. Ta lisas, et roodude ülemaid ja erinevate väeliikide juhte muudatused ilmselt ei puuduta.      

Allikas täpsustas, et lisaks kindralstaabi ülemale vahetatakse välja kaitseministri asetäitjad. Ka on võimalik, et ministeeriumisse pöörduvad tagasi kindralid, kelle eelmine kaitseminister (Anatoli Serdjukov, PM) vallandas.   

Gazeta.ru andmetel saab kaitseministri esimeseks asetäitjaks praegune õhudessantvägede ülem Vladimir Šamanov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles