Tankler: Reform korraldagu annetuskampaania

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Tankler.
Allar Tankler. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Suhtekorraldaja Allar Tankler pakkus eile TV3 «Kolmeraudse» saates, et lahendaks vinduva kriisi Reformierakonna jaoks nii, et kutsuks üles kampaania korras erakonnale raha annetama.

Saatejuht Mihkel Raud küsis Tanklerilt, et mida ta teeks, kui Reformierakond tema poole pöörduks ja paluks, et aitaks neid tekkinud supist välja tulla.

Tankler ei pooldanud saatekülalise Ivo Rulli Postimehe arvamusportaaliski välja käidud mõtet, et Kristen Michal tuleks välja vahetada ja sarnaseid käike.

«Need mõtted, mis siin liiguvad, et hakkame seadust karmistama või tõmbame inimese tema postilt ära, siis need ei ole realistlikud lahendused, sest sellega kaasneks süü tunnistamine, mida nad väidavad, et ei ole toimunud,» kommenteeris Tankler.

«Võti on eeskuju näitamine ja demonstreerimine ühiskonnale, et Reformierakond reaalselt tahab, et erakondade rahastamine oleks edaspidi läbipaistvam. Kui minna väga kreatiivseks, siis ma teeks kasvõi reklaamikampaania, kus kutsuks inimesi üles tegema annetusi erakonnale.»

Tankleri sõnul lasti Kristen Michali tagasiastumise moment käest – seda oleks saanud teha mais. Tema väitel on aga tegelikult tegemist keerulise probleemiga, mida taolised lihtsad lahendused nagu näiteks ministri tagasiastumine ei lahenda.

«Ma loodaks, et see ei aita olukorda päästa, sisulist lahendust see ei paku,» rääkis Tankler. Minu meelest selles mõttes on läinud elu oluliselt paremaks. Nende inimeste hulk erakondades, kes on valmis minema kaasa kahtlaste rahastamisskeemidega, on selle protsessi tulemusena oluliselt vähenenud.»

Rääkides sellest, kas ta usub pigem Michali-Ansipi või Silver Meikari versiooni rahastamisskandaalis, vastas Tankler, et usub prokuratuuri juttu.

«Siin on Reformierakonnal võimalus tõmmata joon enda ja nende inimeste vahele, kes on anonüümselt kirjeldanud prokuratuuri määruses kirjeldanud 200 000 krooni maaostu raha maksmist erakonna kassasse, kapist raha leidmist,» andis ta nõu.

«Reformierakond ei pea kaitsma ja õigustama neid inimesi, nagu nägime siin härra Randperet tegemas. See, mis kõigile ülejäänutele tundub ebausutav ja naeruväärne, on asi, mille suhtes ei pea Reformierakonna juhtkond võtma õigustavaid positsioone.»

Jürgen Ligi samas saates nädal varem tehtud mõtteavaldusi kommenteerides ütles Tankler, et Reformierakonna poliitikud ei tule telesse tahtlikult seksistlikke repliike pilduma või enda ilmeksimatust kuulutama, vaid tegu on märgiga valitsemisväsimusest.

«Ilmselt see väsimus on tekitanudki olukorra, kus nad alluvad kergesti provokatsioonidele, ei jaksa ennast enam kontrollida, lasevad emotsioonidel võtta voli,» rääkis Tankler.

«Selle tulemusena olemegi kuulnud avaldusi, mis on visanud õli tulle selle skandaali pidevasse edasikerimisse. Sest tegelikult oleks prokuratuuri määrus võinud selle teema Reformierakonna jaoks ära lõpetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles