Aidma: maavanema ametikoht ei ole enam atraktiivne

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Aidma
Rein Aidma Foto: Mihkel Maripuu

Sobiva inimese leidmist Ida-Viru uue maavanema kohale takistab muu hulgas ka ametikoha märgatavalt kahanenud atraktiivsus, arvas Reformierakonna Ida-Viru piirkonna esimees ja endine maavanem Rein Aidma.

Ida-Viru maavanem Riho Breivel lahkub 30. novembril ametist ning maavanema kohuseid hakkab alates detsembrist täitma maasekretär Eve East, kuidas kevadest saadik kestnud uue maavanema otsingud pole seni vilja kandnud, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Maakonda aastatel 1994-2003 juhtinud Rein Aidma ütles, et on räägitud mõnedest nimedest, aga konkreetset persooni pole silmapiirile ilmunud. Aidma sõnul ei ole tänapäeva Eestis maavanema ametikoht eriti köitev ja kuna paljud institutsioonid on ühendatud, siis on süsteem muutunud palju tsentraliseeritumaks ja maavanemad on jäänud oma seisundilt rudimentaarseks.

«See on teatud mõttes perspektiivituse tunne, mis paraku ka oma rolli mängib,» arvas Aidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles