Jõhvi turul konfiskeeriti salasigarette ja -alkoholi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi turult konfiskeeritud registreerimata ravimid.
Jõhvi turult konfiskeeritud registreerimata ravimid. Foto: Politsei

Laupäeval, 4. aprillil viisid Jõhvi politseiosakonna korrakaitsjad koostöös maksu- ja tolliameti Ida maksu- ja tollikeskusega Jõhvis läbi ühisoperatsiooni, mille käigus tabati nii salasigarettide ja -alkoholi kui ka Eestis registreerimata ravimite müüjaid.

Ühistegevusse oli kaasatud ka kohaliku omavalitsuse esindaja, vahendas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Operatsiooni käigus avastati Jõhvi turul 6040 Eesti maksumärkideta sigaretti, üks liiter salaalkoholi ja 359 pakendit medikamente. Alustati kuus väärteomenetlust: viis tubakaseaduse ja üks karistusseadustiku alusel.

«Enamjaolt tegelevad illegaalse kauba käitlemisega politseile samalaadsete õigusrikkumistega juba varasemast teada-tunda isikud, kes teavad täpselt, millega tegelevad ja riskivad, kuid see ei ole seni mõjutanud neid seaduskuulekalt käituma. Samas aga on Jõhvi turul neidki müüjaid, kes on otsustanud oma igapäevase legaalse tegevuse kõrval paralleelselt käidelda ka illegaalset kaupa,» ütles ühisoperatsiooni juhtinud Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabel Annika Elm.

Annika Elmi sõnul hoitakse salakaupa peidetuna legaalse kauba hulgas või siis turu hoiuruumides.

Vanemkonstaabli sõnul jätkab politsei ja MTA sarnast järelevalvet illegaalse kauba ja nende käitlejate avastamiseks ja tabamiseks ka edaspidi.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järgi sõnul on koostöö politsei ja MTA üksuste vahel väga hea.

«Üksuste vahel toimuvad regulaarsed kohtumised ning kavandatakse ühiseid kontrolle nii maanteedel kui ka illegaalsete aktsiisikaupade käitlejate avastamiseks. Jõhvis toimunud operatsioon on tulemusliku koostöö heaks näiteks,» ütles Urmas Järg. Eelmisel aastal viisid kahe ametkonna erinevad üksused kokku läbi 24 erinevat operatsiooni.

Ida Politseiprefektuur ja MTA paluvad isikuil, kel on teavet salasigarettide ja -alkoholi või illegaalsete ravimite müügi või muu ebaseadusliku tegevuse kohta, helistada politseisse telefonile 110, Ida Politseiprefektuuri vihjetelefonile 337 2345 või MTA vihjetelefonile 800 4444.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles