Taliga: juhid peaksid töötajatega solidaarsed olema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga.
Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga ütles, et riigiettevõtete juhtide kõrged palgad on põhjendamatud olukorras, kus nad töötajaid koondavad ja nende töötasusid kärbivad.


Taliga sõnul ei pruugi riigiettevõtte nõukogu olla huvitatud tegevjuhtide palkade kärpimisest kahel põhjusel. Esiteks saavad nõukogu liikmed ise ka samast ettevõttest palka ja teiseks võivad nad mõelda, et tegu on üksikute inimestega ja kui palju siis nende peale ikka raha kulub.

«See pole iseenesest normaalne, sest samades riigiettevõtetes on enamasti inimesi koondatud, neid osalisele tööajale saadetud või tasu vähendatud,» lausus Taliga.

Ta seadis kahtluse alla ka korrelatsiooni juhi headuse ja palga vahel, mida on raske mõõta. Pealegi on kogu maailmas näha, et ettevõtte raskustesse viinud juhid lahkuvad suurte hüvitistega. Kõik see riivab Taliga sõnul ühiskonna õiglustunnet.

Majanduskriisi ajal tuleks Taliga sõnul igal juhul panna päitsed pähe liig suurtele palkadele. «Mäng ei tohiks käia vaid ühte väravasse,» lausus ta. Ka tulemustasu või boonust peaks maksma töötajatele tippjuhtidega samadel alustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles