Tallinnas süttis järelevalveta küünlast hotellituba

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Stroomi hotellis.
Tulekahju Stroomi hotellis. Foto: Päästeamet

Tallinnas Stroomi hotellis puhkes täna lõunaajal ühes numbritoas tulekahju, tulekahju sai alguse järelevalveta põlema jäetud küünlast.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 12.43, kui käivitus hotelli automaatne tulekahjusignalisatsioon, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Hotellitoa elanik jättis küünla televiisori peale põlema ning läks ise restorani sööma. Elaniku lahkudes jäi ka toa aken lahti. Küünlast süttis televiisor. Kui päästjad kohale jõudsid ulatus must suits hotellitoa avatud aknast välja. Suits levis ka hotelli neljanda korruse koridoris. Päästjad kustutasid tulekahju kiiresti ning tuli hotellitoast edasi ei levinud. Ümberkaudsete numbritubade elanikud lubati oma tubadesse tagasi.

Tulekahju tõttu sai kogu hotellituba, kus põleng toimus, kuuma- ja tahmakahjustusi ning ka veekahjustusi. Päästjad said tulekahju kontrolli alla kella 12.56-ks. Kohapeal töötasid päästjad Kopli ja Lilleküla komandodest.

Küünalt või muud lahtise tule allikat ei tohi mingil juhul järelevalveta jätta ega ka laste vastutusele jätta. Kindlasti peab küünlal silma peal hoidma täiskasvanu. Enim levinud tulekahju tekkepõhjused on hooletus lahtise tulega, katkised küttekolded ning katkised elektriseadmed või amortiseerunud elektrijuhtmestik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles