Vabadusparteid - Põllumeeste Kogu ähvardab sundlõpetamine

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikogus esindamata Eesti Vabadusparteid - Põllumeeste Kogu ähvardab sundlõpetamine, kuna partei liikmete arv on taas langenud alla erakonnana tegutsemiseks vajaliku tuhande liikme piiri.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon saatis täna Harju maakohtu registriosakonnale märgukirja, kus juhtis tähelepanu, et Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu liikmete arv on langenud alla seaduses nõutava piiri. «Kuna nimetatud erakond ei täida ka erakonnaseadusest tulenevat teist kohustust avaldada oma kodulehel liikmemaksude ja annetuste kvartalipõhiseid aruandeid, palub komisjon Harju maakohtu registriosakonnal kaaluda võimalust erakonna registrist kustutamiseks,» märkis komisjoni esimees Ardo Ojasalu.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots ütles pärastlõunal Postimehele, et Vabadusparteid - Põllumeeste Kogu on tänavu mai alguses juba hoiatatud ning palutud viia liikmete arv seadusega vastavusse. Kuigi mai lõpus teatas partei, et on liikmete nimekirja korrastanud, on erakonna liikmete arv praeguseks taas langenud ja täiendavatest meetmetest ei ole partei registrit informeerinud.

Erakonnaseadus näeb ette, et kui partei liikmete arv langeb alla tuhande ning vabatahtlikku lõpetamist ei ole alustatud, võib kohtu registriosakond taotleda sundlõpetamise algatamist. Otsa sõnul saatiski registripidaja täna pärast järelevalvekomisjonilt märgukirja saamist kohtusse erakonna sundlõpetamise taotluse.

Koos Vabaduspartei - Põllumeeste Koguga tegutseb Eestis praegu üheksa erakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles