Tallinn kavandab uusi voodikohti ravikindlustuseta inimestele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravikindlustuseta in imeste haigla Magasini tänaval.
Ravikindlustuseta in imeste haigla Magasini tänaval. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna Sotsiaaltöökeskuse hallatavas Kopli 79 varjupaigas on tekkinud ruumipuudus, mis ei võimalda majutada uusi, püsiva hooldusvajaduse ja liikumisraskustega hädalisi, kes tuuakse varjupaika haiglatest pärast aktiivravi lõppemist.


Abilinnapea Merike Martinsoni poolt kokku kutsutud nõupidamisel hoolekande- ja tervishoiuteenustest kodututele ja ravikindlustamata isikutele otsustati taotleda lisavoodikohtade loomist ravikindlustamata inimeste osakonnas Magasini tänaval ning lepiti kokku koostöös Järve hooldushaigla ja kodutute varjupaigaga, vahendas Raepress.

Ravikindlustamatute osakonnas Magasini tänaval on praegu 20 voodikohta, veerand patsientidest viibib haiglas üle kahe kuu. Paljud neist vajavad dokumente, mille saamine võib kujuneda pikaajaliseks ja mille puhul pakkus abi Tallinna Hoolekande keskus, kel on vastav kogemus.

Martinsoni sõnul oli nõupidamine kasulik ja andis konkreetsed kokkulepped koostööks. «Olukord, kus haigla ilma eelneva teavituseta toob patsiendi varjupaika, peab olema välistatud. Otsustati taotleda viie lisakoha loomist Magasini tänava haiglasse, mis samuti aitaks probleemi leevendada, see pole praeguses majandusolukorras muidugi lihtne, aga püüame teha kõik inimeste nimel,» ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles