ELF kaebas Paldiski tulevase terminali pärast kohtusse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüüsel on siinmail haruldane haudelind, kes elab ainult Loode-Eesti klindil. Eestimaa Looduse Fond kardab, et LNG terminal võiks ohustada Pakri neeme tipus pesitseva krüüslite kolooniat.
Krüüsel on siinmail haruldane haudelind, kes elab ainult Loode-Eesti klindil. Eestimaa Looduse Fond kardab, et LNG terminal võiks ohustada Pakri neeme tipus pesitseva krüüslite kolooniat. Foto: Kersti Lindström

Looduskaitsjad vaidlustasid Paldiskisse LNG terminali rajamise teemaplaneeringu.

Paldiski linnavolikogu kehtestas 27. septembril Balti Gaasi Paldiski veeldatud maagaasi (LNG) terminali teemaplaneeringu, mille ehitus peaks algama järgmisel aastal. Eestimaa Looduse Fond (ELF) leiab, et tehtud keskkonnamõjude hinnang pole piisav, ja pöördus seetõttu linna vastu kohtusse.

«On mitmeid liikidega ja elupaikadega seotud küsimusi, mida praegune keskkonnamõjude hindamine ei ole käsitlenud ning me leidsime, et sellise mõjuhinnangu põhjal pole võimalik teemaplaneeringut kehtestada ja kohalik omavalitsus on teinud liiga ennatliku otsuse,» ütles ELFi looduskaitseekspert Silvia Lotman, kelle sõnul vaidlustati teemaplaneering koos Eesti Ornitoloogiaühinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles