Ennetähtaegselt vabanenud seksuaalkurjategija vahistati kahtlustatuna uutes vägistamistes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustatav
Kahtlustatav Foto: Lõuna prefektuur

Politsei vahistas mehe, keda on alust kahtlustada vägistamises ning uurijad arvavad, et kannatanuid on rohkem kui üks, seetõttu palub politsei infot võimalike teiste ohvrite kohta.

Piltide järgi võib aru saada, et tegu on avalikkuselegi teada Aleksandr Dakiga, kes vabanes alles mullu oktoobris ennetähtaegselt vanglast, kus endine noortejuht kandis karistust mitme seksuaalkuriteo eest. Mees mõisteti vangi 10 aastaks, mille tähtaeg oleks saabunud 29. juulil 2013. aastal, ent eelmisel aastal vabastas Tartu maakohus ta ennetähtaegselt elektroonilise järelevalve alla ning pannes talle mitmeid lisakohustusi.

Täna teatas aga Lõuna prefektuur, et kohtueelses menetluses on mehe kohta alustatud kriminaalasja, mis on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägistamist.

Esmaspäeval rahuldas Tartu maakohtu eeluurimiskohtunik Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotluse kahtlustatava, 61aastase mehe vahistamiseks kuni kuueks kuuks.

Politseil on alust kahtlustada fotol kujutatud meest vägistamises. Uurijatel on alust arvata, et kannatanuid võib olla rohkem. Politsei palub fotol kujutatud mehega seotud seksuaalsüütegude juhtumitest teavitada uurijaid telefoninumbril 53 048 227 või politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles