Jalgpallurite narkokuriteos on vahi all viis meest ja leiti suures koguses kokaiinikahtlusega pulbrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad hindavad reovett analüüsides näiteks kokaiini ja amfetamiini tarbimist.
Uurijad hindavad reovett analüüsides näiteks kokaiini ja amfetamiini tarbimist. Foto: Wikipedia

Prokuratuuri teatel on Eesti jalgpallikoondislast Oliver Konsat puudutava narkokuriteo uurimises tänaseks vahi alla võetud viis meest ja kriminaalasjas on ära võetud üle 200 grammi kokaiinikahtlusega pulbrit.

«Jalgpalliringkondades ja ka meedias on esile toodud palju nimesid, mis ei oma antud kriminaalasjaga puutumust, küll aga võib kinnitada, et tänaseks on kahtlustuse saanud 38-aastane Tauno, 27-aastane Oliver, 25-aastane Norman, 40-aastane Peeter ning 37-aastane Peeter. Vastavalt teole on isikutel kuriteo kahtlustus erinev. Mõni on saanud kahtlustuse seoses isikute grupis narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega, mõni mainitud isikutest on kahtlustuse järgi narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega tegelenud korduvalt,»  ütles riigiprokuratuuri prokuröri abi Kristel Praun.

«Samas kahtlustatakse kõiki viit meest suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises,» lisas Praun.

ERR-i uudisteportaali andmetel on vahistatute hulgas ka varem Nõmme Kalju meeskonnas mänginud Norman Kägo (25) ja Tauno Laasme (38) (varasema perenimega Veri).

Flora süsteemis üles kasvanud Kägo on Eesti meistrliigas 2005. ja 2006. aastal esindanud FC Valga meeskonda ning 2007. aastal kuulus ta Kalju esindusmeeskonna põhikoosseisu 11 korral. Hiljem on ta esindanud Kalju duubelmeeskondasid ning JK Kaitseliit Kalevit.

Ka jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjonile on Kägo vana tuttav, sest vahemikul 2007-2011 sai mees kuus punast kaarti. 2007. aastal Kaljus mängides saadeti Kägo väljakult ära koguni kolmel korral. Normani vend Risto kuulub meistriliigas palliva Tallinna Kalevi ridadesse.

Laasme esindas Kaljut aastatel 2005-2007 (jalgpall.ee andmebaas ei näita statistikat enne 2005. aastat). Hiljem kuulus ta sarnaselt Kägole Kaitseliit Kalevi meeskonda.

Konspireeritud narkokaubandus

Keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo narkotalituse juhi Veiko Germanni sõnul viis antud isikute narkoäri avastamiseni sihikindel ja pikaajaline politseitöö. «Selle juhtumi puhul saame väita, et kahtlusalused hoidsid enda tegevust hoolikalt konspireerituna ja organiseerituna ning isikute rollid olid selgelt jaotatud. Kahtlustatutest kaks isikut on varasemalt narkokuriteo eest karistatud,» ütles Veiko Germann.

Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele.

Kümnele inimesele piisab narkojoobe saamiseks ühest grammist kokaiinist. Antud kriminaalmenetluse käigus on ära võetud üle 200 grammi kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles