Eckerö Line'i uue laeva päästeõppusel said meeskonnaliikmed vigastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eckerö Line`i uue laeva päästeõppusel said meeskonnaliikmed kannatada
Eckerö Line`i uue laeva päästeõppusel said meeskonnaliikmed kannatada Foto: SCANPIX

Laevafirma Eckerö Line uuel laeval M/S Finlandia selle nädala teisipäeval korraldatud päästeõppusel sai mitu inimest vigastada.

M/S Finlandia on Eckerö Line`i uus alus, mis alustab liiklemist 31. detsembril, edastab iltalehti.fi.

Tallinnas aset leidnud päästeõppusel osales 70 meeskonnaliiget M/S Finlandialt ja M/S Nordlandialt. Neile õpetati, kuidas kasutada evakuatsiooni ajal MESi (Marine Evacuation System) ja katsetati selle toimimist.

MESi kasutatakse laeva mahajätmise olukorras. Tegemist on õhuga täidetava liugtee või renniga, mida mööda reisijad pääsevad otse päästeparvedele.

Selle nädala teisipäeval aga ei kulgenud kõik plaanipäraselt.

Laevafirma esindaja teatel sai osa meeskonnaliikmeid liugteel liiga suure hoo ja selle tõttu maandusid nad parvel end vigastades. Osa meeskonnast sai ravi nõudnud vigastusi.

Kolm isikut sai ravi Tallinnas. Ülejäänutele aga anti esmaabi Finlandial.

Täpsem info vigastuste kohta antakse siis, kui Soome tööohutuse spetsialistid juhtunu uurimise lõpetavad. Juhtunut uurib ka päästevahendid tootnud firma.

Sündmuspaigal olnud isiku andmetel said päästeõppustel osalenud raskeid vigastusi.

«Kahel või kolmel inimesel on jalaluumurrud, ühe murrud on väga rasked. Teda võib ees oodata aastapikkune haiguspuhkus,» teatas allikas.

Allika andmetel sai 16 inimest erinevaid vigastusi. Tema arvates on juhtunus süüdi laeva juht, kes oleks pidanud päästeõppuse katkestama.

«Evakuatsioon ei toiminud nii, nagu oleks pidanud,» sõnas allikas.

Eckerö Line korraldab MES-päästeõppust asjasse puutuvatele meeskonnaliikmetele võimude nõudel üle aasta. Teisipäevane õppus korraldati Soome ja Eesti meresõiduametnike ja päästevahendite tootja koostöös.

M/S Finlandia on Eckerö Line`i uus laev, mis alustab liiklemist 31. detsembril. See vahetab Helsingi ja Tallinna vahelises laevaliikluses välja Eckerö Line´i legendaarse Nordlandia aluse.

Finlandia võtab peale üle 2000 reisija ja 650 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles