Nõmme Kalju tegi ettepaneku ausa Eesti spordi töörühma loomiseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistri Nõmme Kalju pidustused pärast hooaja viimast mängu
Eesti meistri Nõmme Kalju pidustused pärast hooaja viimast mängu Foto: Peeter Langovits

Jalgpalliklubi Nõmme Kalju pöördus Eesti Jalgpalli Liidu poole ettepanekuga moodustada töörühm, et tulevikus suudetaks tõhusamalt vältida keelatud ainete kasutamist nii spordis kui ka väljaspool sporti.

«Loodame jalgpalli liidu eestvedamisel anda lastevanematele, treeneritele ja sportlastele kindluse ausast ja keelatud ainete vabast spordist,» ütles Nõmme Kalju president Kuno Tehva. Ta avaldas lootust, et ümarlaud tuleb võimalikult lai, kus on kõikide huvigruppide esindajad.

Tehva märkis, et spordiklubide üks eesmärk on küll järelkasvu loomine, kuid veelgi olulisem on anda panus noorte väärtushinnangute kujundamisel. «Väärtuste ja tõekspidamiste loojateks on ju spordiklubid oma juhtide, treenerite ja tippsportlaste näol, kes on toeks ja juhiks noorte tuleviku teel,» sõnas Tehva.

«Viimastel päevadel avalikkust šokeerinud uudised Oliver Konsa kuriteokahtlusest ning mastaapsest kihlveoskandaalist on pannud nii Nõmme Kalju eestvedajaid kui ka teisi selle valdkonna huvilisi tõsiselt tuleviku peale mõtlema,» lisas Tehva.

Eesti sport on saanud nende sündmustega taaskord valusa löögi, mis ei too au ei jalgpallile ega spordile laiemalt. Nõmme Kalju loodab, et peagi koondab Eesti Jalgpalli Liit töörühma, et üheskoos suudaksime leida kitsaskohad ja võimalikud lahendused, seisab klubi pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles