IMFi juht: eurogrupi rahandusministrid peavad aitama Kreeka jalule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalal peetav eurogrupi rahandusministrite kohtumine on väga oluline, kuna sellest sõltub suures osas, kas Kreeka suudab jalule tõusta või mitte, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Christine Lagarde reedel Aasias.

Lagarde katkestab Aasia turnee, et sõita Kreeka-teemalisele rahandusministrite kohtumisele.

Tuleb teha kõvasti tööd ja keskenduda ühiselt põhiteemale, milleks on Kreeka aitamine kestliku arengu teele, et ta saaks võimalikult ruttu naasta maailma laenuturule, ütles IMFi juht.

Eurorühma rahandusministrite eesistuja Jean-Claude Juncker on öelnud, et Keeka peab suutma langetama riigivõla 120 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT) aastaks 2022 ehk kaks aastat kavandatust hiljem, Praegu moodustab Kreeka võlg 170 protsenti SKTst. Kuna Kreeka majanduslangus jätkub järgmisel aastal kuuendat aastat järjest, võib võlg kerkida 190 protsendini SKTst.

Küsimusele, kas IMFil on piisavalt raha kriisiriikide abistamiseks, vastas Lagarde, et IMFi käsutuses on veidi üle triljoni dollari, mis praegustes oludes peaks olema piisav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles