Gruusia kavatseb vabastada venelastest poliitvangid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangistatud inimene
Vangistatud inimene Foto: SCANPIX

Gruusia uus valitsus kavatseb lasta vabaks venelastest poliitvangid, mis partei Vaba Gruusia liikme Kahha Kukava sõnul oleks üks esimestest sammudest kahe riigi suhete parandamise suunas.

Gruusia statistikaameti andmetel oli riigis märtsi lõpu seisuga 315 kinnipeetavat, kellest 60 oli Vene kodanikud, vahendas RIA Novosti.

Thbilisi linnavolikogus Vaba Gruusia fraktsiooni juhtiv Kukava ütles Moskvaga aset leidnud videokonverentsil, et venelastest poliitvange on kolm.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles oktoobris aset leidnud kohtumisel Šveitsi kolleegi Didier Burkhalteriga, et Moskva loodab näha Vene kodanike vabastamist, kes istuvad Gruusias trellide taga ebaõiglaste karistuste tõttu.

Videosillast «Venemaa–Gruusia: koostöö uued reaalsused ja perspektiivid» osalesid riigiduuma IT- ja kommunikatsiooni komitee esimees Aleksei Mitrofanov, Vene ja Gruusia rahvaste ühinemise fondi president Vladimir Homeriki, Moskvas asuva Gruusia kooli direktor Anna Kereselidze. Thbilisit esindasid lisaks Kukavale veel ajalooteaduste kandidaat Zaza Abašidze, majandusekspert Demur Giorhelidze ja partei Gruusia Unistus fraktsiooni esimees Zahari Kutsnašvili.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles