Politsei tabas mehe, kes plaanis «Videviku» linastuseks massimõrva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blaec Lammers
Blaec Lammers Foto: SCANPIX

Missouri osariigis Bolivaris sai politsei jälile mehele, kes plaanis uue «Videviku» filmi linastuse ajal massimõrva korraldada.

Meediasse jõudnud kohtudokumentide andmetel kavatses 20-aastane Blaec Lammers avada Bolivari kinos tule, kuid otsustas hiljem kaubamaja Walmart kasuks, sest seal olnuks tal parem ligipääs laskemoonale, vahendab Huffington Post.

Lammers sai süüdistuse esimese astme rünnaku, terrorismiähvarduse ja tulirelva kriminaalse kasutamise eest.

«Ta otsustas, et läheb hoopis Bolivari Walmarti ja tulistab inimesi. Blaec Lammers tunnistas, et plaanis poodi sisse astuda ja suvaliselt inimesi tulistama hakata. Kui tal oleks laskemoon otsa saanud, oleks ta lihtsalt laskemoonaleti klaasi lõhkunud ja kuni politsei saabumiseni tulistamist jätkanud. Blaec Lammers ütles, et ta oleks end siis politseile üles andnud,» kirjeldas politsei kohtudokumentides.

Lammers olevat ka politseile öelnud, et temal ja hiljutiste massimõrvade sooritajatel on palju ühist. «Lammers ütles, et ta on vaikse loomuga, pigem üksiolija, kes ostis hiljuti tulirelvi ega rääkinud sellest kellelegi ning tal oli mõrvamõtteid.» Lammers harjutas tulistamist teisipäeval, sest ta polnud varem kunagi relva käes hoidnud ja soovis proovida, kuidas need töötavad.

Mehe kavatsustele jõuti jälile pärast seda, kui tema ema oli politseile teatanud, et Lammers ostis endale sarnased relvad, mida kasutati juulis Aurora kinotulistamises. Toona hukkus 12 inimest ja 58 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles