Eesti film 2012

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

«Deemonid»

Mängufilm, mis jutustab hasartmängusõltuvusest kolme sõltlase silmade kaudu.

Stsenaristid Ain Mäeots ja Toomas Tilk. Režissöör Ain Mäeots. Operaator Helen Lotman. Kunstnik Tiiu-Ann Pello.

Helilooja Andres Lõo. Produtsent Anneli Ahven

Peaosades Tambet Tuisk, Ene Järvis ja Ain Lutsepp

Kopli Kinokompanii

Esilinastus 8. novembril Tallinna kinos Coca-Cola Plaza

Tiina Lokk
PÖFFi juht ja filmikriitik

Harva on nii, et film on tunduvalt parem kui stsenaarium. «Deemonid» on seda. Suurepärased näitlejatööd, hea operaatoritöö, mis visuaalse ruumi loomisega laiendab lihtsakoeliselt mustvalget teemakäsitlust. Siiras lugu. Mulle meeldib, et kõlama ei jää stsenaariumist pärit lihtsalt tulnud, kergelt läinud raha kuratlikkus, vaid oluliselt sügavam ja olulisem: kõikehõlmav mänguhasart, duell iseendaga, mis lõpuks moondub tragöödiaks.

Hinne 4

Indrek Kasela
kinopidaja

Mitme tegevus- ja ajaliini kuhjamine kokku on filmile liiga teinud ja müra on natuke palju (milleks stseen totaka välismaalasega?). Less is more. Olukorra päästavad näitlejad. «Taarkaga» võrreldes tubli edasiminek Ain Mäeotsalt. Korralike keskmiste eesti filmide aasta jätkub.

Hinne 3

Lenna Kuurmaa
muusik

Kuigi sisu põhjal pole põhjust üllatuda ja iga järgnev stseen on ette teada – on ju mängusõltuvuse pahupoolt nähtud varemgi –, on mäng väga ladus ja film hästi tehtud. Rollid on hästi mängitud. Mõnus vaatamine. Oleksin lootnud näha üllatavaid pöördeid.

Hinne 3

Roman Baskin
näitleja ja lavastaja

Filmikeele ja teemakäsitluse poolest meenutab sotsiaalministeeriumi tellimusklippi hasartmängusõltuvuse kohta. Peategelane mängib ennast peaaegu ribadeks, aga kunstiline dimensioon minuni ei jõua. Paraku.

Hinne 2

Keskmine

3,0

Varem:

«Villa Antropoff» – 4,75

«Seenelkäik» – 4,0

«Ussinuumaja» – 3,75

«Eestlanna Pariisis» – 3,2

«Vaeste kirjanike maja» –3,0

«Puhastus» – 3,0

«Kõik muusikud on kaabakad» – 2,25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles