Tallinn leidis linnahallile kosilase

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Küllike Rooväli.

Linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks linnahalli renoveerimist puudutava rahvusvahelise lepingu projekti.


Volikogule kinnitamiseks saadetud eelnõu näeb ette ettevalmistava lepingu allkirjastamist Ameerikas asutatud firmaga Tallinn Entertainment LLC.

«Me kiitsime heaks projekti, mis käsitleb linnahalli renoveerimist. Nimelt möödunud aasta 1. mail algasid meil läbirääkimised Ronald S. Lauderiga, kes käis Tallinnas ja kellega me pidasime aru linnahalli tuleviku üle. Sealt said kõnelused alguse ja pärast seda on Eestis käinud kaks ekspertide delegatsiooni, kes on tutvunud linnahalli olukorraga ja uurinud meie ehitusturgu. Ja nüüd me oleme jõudnud nii kaugele, et allkirjastada ettevalmistav leping,» rääkis linnapea Edgar Savisaar tänasel pressikonverentsil.

«See on väga oluline projekt, mida võib nimetada miljardiprojektiks. Tegelikult ulatub see kaugele üle miljardi. Julgeksin seda nimetada suurimaks Eestisse tehtud investeeringuks viimastel aastatel ja selle tulemusena peaks linnahallist saama messi-, konverentsi-, meelelahutus- ja vabaajakeskus,» lausus linnapea.

Ta selgitas, et Tallinn Entertainment LLC-le antakse kas hoonestusõigus või moodustab firma ühisettevõte Tallinna linnaga ning 2011. aastaks peaks Tallinna Linnahall olema põhiosas renoveeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles