Kohus saatis GHBd omanud mehed vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis esmaspäeval aastateks vangi kaks meest, kelle valdusest said politseinikud kätte suure koguse GHB narkovedelikku.

Kohus karistas Raido (toimetusele nimi teada) suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest nelja-aastase vangistusega, mis algas tänavu 2. veebruaril, kui politsei ta kinni pidas. Maykl (toimetusele nimi teada) sai sama süüteo eest kolmeaastase vangistuse, millele kohus liitis varasema süüteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistuse. Seega tuleb Mayklil vanglas veeta kolm aastat ja 28 päeva.

Süüdistuse järgi tabas politsei Raido esmakordselt tänavu 30. jaanuaril, kui ta viibis Tallinna kesklinnas silmnähtavas narkojoobes. Korrakaitsjad leidsid mehe juurest pudeli 54,4 grammi GHBd sisaldava vedelikuga. Seejärel asus politsei meest jälgima ning 2. veebruaril pidasidki politseinikud mehe kinni, kuna oli kahtlus, et mees omab taas suurt kogust narkootikume.

Kuigi Raido üritas politseinike sekkumise järel osa GHB-vedelikku maha valada ja osa ära juua, õnnestus korrakaitsjatel siiski tema valdusest kätte saada 534 grammi narkovedelikku. Mees ise sai aga ägeda mürgituse ja kiirabi viis ta raskes seisus haiglasse.

Hilisem uurimine tuvastas, et narkoaine käitlemisega oli seotud ka Mayklil, kelle kodu läbiotsimisel leiti mitmeid uimastikäitlemisele viitavaid esemeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles