Riigikohus: raskustes vanemaid tuleks aidata ja laste kasvatamisel juhendada

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohus leidis eelmisel nädalal tehtud otsusega, et vanemate raskused igapäevaelu korraldamisel ja laste arendamisel ei anna alust laste hooldusõiguse peatamiseks ning sellises olukorras tuleks vanemaid laste kasvatamises aidata ja juhendada.

Riigikohus leidis menetledes avaldust kuue alaealise lapse vanematelt hooldusõiguse äravõtmiseks, et nii maa- kui ka ringkonnakohus peatasid asjas vääralt vanemate hooldusõiguse.

Kolleegiumi hinnangul tähendab vanema kestev võimetus hooldusõigust teostada seda, et vanema hooldusõiguse teostamine on pikema aja jooksul faktiliselt takistatud. Sellest tulenevalt saab vanema hooldusõiguse peatada eelkõige juhul, kui vanem ei saa hooldusõigust pikema aja vältel oma eemaloleku või muu kõrvalise takistuse tõttu teostada, sealhulgas vanema vangistuse, raske haiguse või teadmata kadumise korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles