Ariel Sharoni poeg nõuab Gaza hävitamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Sharoni poeg nõuab Gaza hävitamist
Ariel Sharoni poeg nõuab Gaza hävitamist Foto: SCANPIX

Iisraeli endise peaministri Ariel Sharoni poeg Gilad Sharon avaldas arvamust nüüdse Gaza konflikti teemal.

Gilad Sharoni sõnul peab Iisrael Gaza piirkonna maatasa tegema, edastab Jerusalem Post.

«Kuldset keskteed ei ole olemas – gazalased ja Gaza infrastruktuur peavad maksma kõrget hinda. Gazat ei tohi alles jääda. Toon näite, et ameeriklased ei piirdunud Jaapani hävitamisel vaid Hiroshimale tuumapommi heitmisega. Kuna jaapanlased ei andnud piisavalt kiiresti alla, siis heideti tuumapomm ka Nagasakile,» kirjutas Sharon juunior.

Gilad Sharoni arvates on olukord selline, et Gazas valitsev Hamas ei palu relvarahu. Iisraellase sõnul ei saa praegune sõjaline operatsioon lõppeda nagu operatsioon Sulatina.

Tegemist oli Iisraeli armee sõjalise operatsiooniga Gaza tsoonis islamistliku äärmusrühmituse Hamas vastu. See kestis 2008. – 2009. aasta talvel kolm nädalat.

Siis hukkus umbes 1400 palestiinlast, nende seas sadu tsiviilelanikke ja 13 iisraellast, kellest neli jäid omade tule alla.

Gilad Sharon kritiseeris Iisraeli armee juhtkonda selle eest, et nüüd püütakse säästa palestiinlastest tsiviilisikute elu.

«Gaza elanikud ei ole süüst puhtad, kuna nad valisid Hamasi,» lisas Sharon junior.

Iisraeli jaoks on 1,8 miljoni elanikuga Gaza olnud probleemiks alates sellest ajast, kui Hamas seal võimule sai.

Sharoni sõnul praegune sõjaline operatsioon piisav, vaid Gaza saab välja suretada, jättes sealsed elanikud elektrita, kütuseta, autodeta ja muust eluks vajalikust ilma.

«Alles siis hakkaksid nad relvarahust rääkima,» tõdes noorem Sharon.

Gilad Sharon on kirjutanud oma isast, kindral ja poliitik Ariel Sharonist raamatu. 2006. aastal sai Ariel Sharon ajuinfarkti ja vajus koomasse. Ta on vegetatiivses seisundis ning teda hooldadakse osaliselt perekonna, osaliselt riigi raha eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles