President jättis rohelised erakondade ja vabakondade ümarlauale kutsumata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised.
Rohelised. Foto: Liis Treimann

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) soovib Eesti Vabariigi presidendilt avalikku selgitust, miks nende esindajat ei kutsutud osalema erakondade ja vabakondade ümarlaual.

«Kutsun kõikide erakondade esindajaid toetama erakondade asutamise, rahastamise ja tegevuse avatumaks muutmist, valimissüsteemi parandamist ning riigi, poliitika ja ühiskonna hoolivamaks muutmist.»

Nii kirjutas roheliste sõnul president oma hiljutises avalikus pöördumises ja mainis, et soovib enda juurde lahenduste leidmiseks erakondade ja vabakondade esindajaid esimesel võimalusel.

Presidendi kokkukutsutud ümarlaud toimub sellel kolmapäeval. Rohelise erakonna esindajat sinna ei kutsutud.

«Kui küsisin, et kas ka meile on ümarlaual osalemiseks kutse saadetud, vastati presidendi kantseleist, et meid pole nimekirjas ning soovitati üritust vaadata internetist,» ütles erakonna juht Aleksander Laane ja lisas,et sai presidendi kantseleist kuulda, et Erakonda Eestimaa Rohelised ei ole olemas.

«Soovin presidendile siinkohal avalikult öelda, et Erakond Eestimaa Rohelised on asutatud 2006. aastal ning registreeritud Eesti Vabariigi äriregistris,» toonitas Laane. «Roheline erakond ei ole esindatud riigikogus, kuid me oleme toetuselt 5. erakond Eestis. Meie liikmeid ja toetajaid paneb selline ülbe ja ignorantne käitumine vabariigi presidendi poolt sügavalt nördima ning tekitab põhjendatud küsimusi presidendi sõnade siiruses ning hoolivuses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles