Maruste: Reformierakonna juhatus personalimuudatusi ei arutanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehe, reformierakondlase Rait Maruste sõnul arutas täna hommikul kogunenud Reformierakonna juhatus erakondade rahastamise küsimusi ning võimalikud personalimuudatused jutuks ei olnud.

«Arutasime igasuguseid asju, sealhulgas erakondade rahastamist, kujunenud olukorda. Personaliküsimusi me ei täpsustanud, ei arutanud, nii et [oli] tavapärane juhatuse koosolek,» ütles Maruste pärast koosoleku lõppu ajakirjanikele.

Maruste sõnul olid näiteks kõne all põhiseaduskomisjonis eile heaks kiidetud seisukohad erakondade rahastamise ja järelevalve süsteemi muutmiseks, mille alusel peab justiitsministeerium hiljemalt märtsi alguseks kokku panema eelnõuprojekti. Tema kinnitusel suhtus juhatus neisse positiivselt. «Vaatasime need üle, arutasime, missugused mõjud neil võivad olla, aga see kõik on ettevalmistav töö, see pole veel valmis eelnõu,» lisas ta.

Erakondade rahastamismuudatused on jutuks ka kell 11 Kadriorus alanud kohtumisel, kus osalevad presidendi kutsel parlamendierakondade poliitikud, vabakonna esindajad ja eksperdid. Kohtumisel arutatakse, kuidas muuta erakondade rahastamist ja tegevust avatumaks, elavdada poliitilist konkurentsi ning tugevdada kodanike järelevalvet riigijuhtimise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles