Õpetajatele luuakse uut narkokoolitusprogrammi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanemad peaksid teadma, et lõbusate naerunägude taha on kavalalt peidetud tegelikult kanepipurustajad.
Lapsevanemad peaksid teadma, et lõbusate naerunägude taha on kavalalt peidetud tegelikult kanepipurustajad. Foto: Peeter Langovits

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultandi Asso Ladva sõnul sõltub praegu õpetajate koolitamine selles osas, kuidas ära tunda narkojoovet, eelkõige koolide endi algatustest või kohaliku politsei aktiivsusest.

«Kuna senine narkoennetustöö strateegia ei ole andnud päris neid tulemusi, mida oodatud, siis koostöös siseministeeriumiga on käimas arutelud seniste tegevuste ümberkorraldamiseks ning uute algatamiseks,» kinnitas Ladva. Üks tähtsaid teemasid selles on narkoteemaline õpetajakoolitus ning täienduskoolitus, samuti oskused tunda ära narkojoovet.

«Kuna uute tegevuste planeerimine ametkondade koostöös on alles algusjärgus, on neist vara veel rääkida,» lisas Maris Jakobson Tervise Arengu Instituudist. «Küll aga on uue õppekava paremaks rakendamiseks välja töötatud mitmeid õppematerjale ja sisulisi koolitusi õpetajatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles