Ilves: valmisolek edasi minna on olemas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves erakondade ja vabakondade esindajate ümarlaual
President Toomas Hendrik Ilves erakondade ja vabakondade esindajate ümarlaual Foto: Andres Haabu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütles pärast poliitikute, vabakonna esindajate ja ekspertide tänast ümarlauakohtumist, et valmisolek probleemide lahendamisega edasi minna on olemas.

Ilves ütles kohtumise järel ajakirjanikele, et kahetunnise arutelu jooksul jõuti tõdemusele, et on vaja laiendada arutelu ja võtta kodanikuühiskonda rohkem kuulda. «Ma usun, et valmisolek on kõigil olemas nii võtta kuulda kui ise osaleda ja edasi minna, et me jõuaksime Eestis uuele tasandile, kus me saame ka loovalt midagi teha,» lausus ta. «Ikka kerkivad probleemid ja rahulolematus, aga ma usun, et ilmne valmisolek edasi minna on täiesti olemas.»

Kadriorus peetud arutelul poliitikute ja kodanike vahelise usaldamatuse ja lõhe likvideerimiseks tehti kolm põhimõttelist otsust: ettepanekuid hakatakse rahvalt koguma internetipõhiselt; ettepanekute analüüsi ja sõelumist hakkab korraldama Eesti Koostöö Kogu ning see toimub presidendi egiidi all, kartmata teema sumbumist.

Vastavad eelnõud peaksid riigikokku jõudma tuleva aasta 31. märtsiks ja seadusteks saama enne jaanipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles