Opositsioon plaanib riigikogu istungi venitada hommikuni

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Opositsioon jätkab riigikogu istungil venitamistaktikat, kasutades selleks kõiki riigikogu kodu- ja töökorra seadusest tulenevaid võimalusi.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles Postimehele, et seni kuni valitsuskoalitsioon ei kutsu neid läbirääkimiste laua taha ja ei võta vastu ettepanekut alandada elektriaktsiisi, siis jätkavad nad riigikogu töö takistamist.   

Kella 15 ajal oli riigikogul hääletada riigieelarve eelnõule laekunud ligi sadakonnast muudatusettepanekust 27, iga ettepaneku hääletamise eel on opositsioonil plaanis võtta kümneminutilisi vaheaegu.

Toobal märkis, et riigieelarve teise lugemise lõpetamine ei tähenda veel eelarve vastuvõtmist. «Enne kolmandat lugemist on võimalik pidada läbirääkimisi ja teha ettepanekuid. Seni kuni valitsusliit ettepanekuga kaasa ei tule, kasutame me venitamistaktikat.»

Seda, kas ka enne kolmandat eelarve lugemist on plaanis esitada ligi sada muudatusettepanekut peab Toobali sõnul fraktsioon arutama. «Kindlasti esitame ettepanekuid, mis puudutavad toasooja ja elektriaktsiisi, pensionite tõusu, õpetajate, päästjate ja politseinike palku.»

Lisaks on tänasel riigikogu istungil arutlusel 25 eelnõud, osa neist esimesel lugemisel. Toobali sõnul on sel korral ööistung pisut teist moodi, peale vaheaegade võtmist tuleb pidada kõnesid ja esitada küsimusi. «See venitamine on mõnevõrra teistsugune.»

Riigieelarve arutelu algas parlamendis eelmisel kolmapäeval ning kestis Keskerakonna venitamistaktika kasutamise tõttu peaaegu ööpäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles