Valitsus otsustas luua põllumajandusameti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakoristus
Viljakoristus Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks põllumajandusameti moodustamise, mis hakkab tegelema maaparandusalase riikliku järelevalve ja riikliku sunni kohaldamisega.

Tuleva aasta 1. jaanuariks 2010 ühendatakse taimetoodangu inspektsiooniga põllumajandusministeeriumi valitsemisala 13 piirkondlikku maaparandusbürood ning maaparanduse ehitusjärelevalve- ja ekspertiisibüroo.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul tingis ameti loomise vajaduse asjaolu, et riiklikku järelevalvet on õigus teostada ainult valitsusasutustel. Praegu on vastuolu selles, et järelevalvet teostavad lisaks inspektsioonile ka maaparandusbürood ning maaparanduse ehitusjärelevalve- ja ekspertiisibüroo.

«Põllumajandusministeerium ei pidanud lisaks olemasolevatele valitsusasutustele uue eraldiseisva valitsusasutuse loomist põhjendatuks ega otstarbekaks ning otsustas asutused ühendada taimetoodangu inspektsiooniga ühteks ametiks,» põhjendas minister.

Ministri sõnul võimaldab ühinemine säilitada ameti esindused kõikides maakondades.

Ümberkorralduste tulemusel paraneb kodanikule ja ettevõtjale suunatud teenuste kvaliteet ja kättesaadavus. Erinevate asutuste koondumisel ühte maakonnatasandil olevasse asutusse lähtutakse printsiibist «kõik ühes kohast», see tähendab, et tekib üks konkreetne valitsusasutus, kellega kodanik saab suhelda.

Tegevus tõhustub, sest töö dubleerimine lõpeb ja killustatud funktsioonid koondatakse ühte asutusse. Ühiste andmebaaside loomine kindlustab aga vajaliku teabe kiirema kättesaadavuse.

Põllumajandusameti eeldatav ametikohtade arv on väiksem kui praegu ümberkorraldatavates asutustes kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles