Pärnus jagati esimest korda pidulikult kodakondsustunnistusi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsustunnistuste pidulikul kätteandmisel osalesid lisaks maavanemale rahvastikuministri büroo nõunik Silvia Jakobsen ja KMA Lääne regionaalse osakonna juhataja Malle Perk (esiplaanil).
Kodakondsustunnistuste pidulikul kätteandmisel osalesid lisaks maavanemale rahvastikuministri büroo nõunik Silvia Jakobsen ja KMA Lääne regionaalse osakonna juhataja Malle Perk (esiplaanil). Foto: Urmas Luik

Täna andis Pärnu maavanem pidulikult üle Eesti Vabariigi kodakondsustunnistuse kolmele noorele inimesele, kes olid neljast kutsutust tseremooniale tulnud.


Eesti Vabariigi valitsuse korralduse alusel said kodakondsustunnistuse Ammende villa kokk Dmitri Haljukov, OÜ Kermaxi autolukksepp Pavel Stoljarov ja Pärnu autobaasi meister Andrei Kovaljov.



Neljas tunnistus jäi ootama selle omanikku Aleksandra Lindti.



Rahvastikuministri büroo nõunik Silvia Jakobsen rääkis, et Eesti Vabariigi kodakondustunnistused antakse pidulikult Pärnus kätte esimest korda, riigis on see neljateistkümnes sedalaadi üritus alates mullu veebruarist.



Kodakondsus- ja migratsiooniameti Lääne regionaalse osakonna juhataja Malle Perk ütles, et eelmisel aastal sai Pärnumaal Eesti kodakondsuse 27 inimest, kuid kodakondsuseta on üle 1700 inimese.



Eesti kodakonduse võtavad enamasti noored, kes Euroopa Liidu passiga pääsevad nii-öelda halli passi omanikest vabamalt liikuma Euroopas, saavad kasutada reisimise, õppimise ja töövõimalusi.



Kodakondsustunnistusega kaasnes riigipoolse kingitusena kogumik Eesti Vabariigi põhiseadusega, alusel laualipp ja maavalitsuselt DVD Pärnumaast ning kaunis roosiõis. Vabamas vormis vestlus hargnes maavanema kabinetis kohvilauas, kus ühe probleemina tõstatus see, et isegi eesti keele eksamit tuleb sõita andma Tallinna, sest Pärnus sellist võimalust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles