Ivo Lill annab täiusele vormi

Kadri Asmer
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Ivo Lill näitab E-Kunstisalongis oma klaasist taieseid.
Kunstnik Ivo Lill näitab E-Kunstisalongis oma klaasist taieseid. Foto: Sille Annuk

Vaadeldes klaasikunstnik Ivo Lille loomingu tehnilisi ja kunstilisi aspekte, saab veendunult väita, et see on fenomenaalne. Kunstnik lükkab ümber arusaamu klaasist kui haprast ja piiratud võimalustega materjalist, luues optilisi sisemise struktuuriga skulptuure. Viimases peitub ka peamine võti Lille loomingu vaatlemisel: välisest vormist tuleb minna sügavamale, skulptuuri sisse.

Lille loomingut leiab muuseumide ja erakollektsionääride kogudest üle maailma, ka näiteks Rooma paavsti ja Jaapani keisri kunstikogust. Rahvusvaheliselt hinnatud ja mitmeid mainekaid preemiaid pälvinud kunstnik osalebki näitustel peamiselt välisriikides.

Eestis harva isikunäitusi korraldava kunstniku loomingut on nüüd võimalik näha Tartu E-Kunstisalongis, kus on eksponeeritud peamiselt viimase aasta jooksul valminud klaasskulptuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles