Prantsuse tülitsev opositsioonipartei näeb päästjat Sarkozys

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy täna Pariisis.
Nicolas Sarkozy täna Pariisis. Foto: SCANPIX

Prantsuse opositsioonipartei UMP, mida lõhestab tüli erakonna uue juhi pärast, loodab erimeelsuste silumisel abi endiselt riigipealt Nicolas Sarkozylt.

Sarkozy naasis täna Shanghaist ja ta on juba leppinud kokku lõuna endise peaministri François Filloniga (58), vahendas AFP.

Enam kui nädal tagasi aset leidnud UMP juhivalimistel edestas Jean-François Copé (48) napilt Filloni, valimisi tumestasid aga pettusekahtlused. Nüüd loodetakse saada abi erakonna endiselt juhilt Sarkozylt.

Praeguste andmete järgi kogus Copé 50,03 protsenti häältest, seljatades Filloni üksnes 98 häälega. Kokku käis hääletama ligi 175 000 inimest.

UMP apellatsioonikomitee peaks nädala alguses andma hinnangu hääletuse tulemustest.
Küsitluse järgi pooldab 71 protsenti vastanutest uusi valimisi, Copé arvates oleks see arutu.
Fillon on ähvardanud minna tulemuste selgitamiseks koguni kohtusse.

Erakonna päästja roll sobiks hästi Sarkozyle, kes oletuste järgi on valmis poliitikasse naasma 2017. aasta valimisteks.

Endine peaminister Alain Juppe püüdis osapooli lepitada eile, kuid andis vähem kui tunniga alla. «Nüüd näib nii, et Sarkozy on ainus, kellel on piisavalt autoriteeti pakkumaks välja lahendust, mida mina ei oska näha,» ütles Juppe raadiokanalile RTL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles