Repliik: Kohustused ja õigused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile oli kodanikupäev, juba neljateistkümnes. Selle päeva eesmärk on suurendada Eesti inimestes kodanikuks olemise uhkust ning teadvustada, millised õigused ja kohustused kodaniku staatusega kaasnevad.

Ka tänavu korraldati nii Viljandimaal kui mujal sel puhul mitmesuguseid üritusi ning jagati kodanikualgatustega silmapaistnud inimestele tunnustust. Samas ei tohi unustada, et viimasel ajal on aset leidnud mitu rahva väljaastumist, mis näitavad, et kodanikud pole riigis toimuvaga päris rahul.

Kui juriidiline kodakondsus välja arvata, tõlgendab iga inimene kodaniku mõistet ilmselt veidi omal moel. Minu arvates kätkeb see kohustusi oma vanemate ja laste ees ning kogukonna hoidmist ja selle arengule kaasaaitamist. Maksude maksmist tähendab see muidugi ka.

Aga et igas suhtes on kaks poolt, siis ootan ma kodanikuna riigilt vastuteeneid: soovin, et riik oleks viisakas ja hooliv, täidaks oma ülesandeid ning aitaks mind häda korral.

Kodanikupäeval on mõlemal poolel sobiv neid kohustusi endale meelde tuletada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles