Arafati surnukeha tõsteti proovide võtmiseks hauast välja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yasser Arafati Muqataas asuv mausoleum, millele uudishimulike pilkude eemalehoidmiseks tõmmati osaliselt ette sinine kile.
Yasser Arafati Muqataas asuv mausoleum, millele uudishimulike pilkude eemalehoidmiseks tõmmati osaliselt ette sinine kile. Foto: SCANPIX

Palestiina presidendi Yasser Arafati surnukeha tõsteti hauast välja, teatas palestiinlaste raadiojaam.

Rahvusvahelise uurijaterühma ülesandeks on selgitada välja, kas selles on mingeid märke mürgitamisest või mitte, vahendas AFP.

Palestiinlaste liider Arafat suri kaheksa aastat tagasi Pariisi sõjaväehaiglas. Arafati lesk Suha Arafat lahkamist ei nõudnud ja surmapõhjus tookord ei selgunud.

Palestiina ametnikud aga kahtlustavad, et Arafat mürgitati. Uurimine sai alguse augustis Prantsusmaal, kuna Šveitsi laboratoorium oli varem teatanud Arafati riietelt radioaktiivse polooniumi leidmisest.

Prantsuse, Šveitsi ja Vene eksperdid võtavad surnukehast proove. Arafati jäänused maetakse sõjaväeliste austusavalduste saatel taas maha juba täna.

Iisrael on lükanud tagasi igasugused süüdistused seotuse kohta Arafati surmaga ja nõudis palestiinlaste juhtidelt Arafati kõigi salajaste terviseandmete avalikustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles