«Börsihai» võitja panustas kaua peksa saanud aktsiatele

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifondide reklaam.
LHV pensionifondide reklaam. Foto: Peeter Langovits.

LHV aktsiamängus «Börsihai» kolme nädalaga 52-protsendilise tootluse välja võlunud Marat Kasparovile tõi võidu strateegia, mille alusel mängis ta enne kolmanda kvartali majandustulemusi pikalt peksa saanud aktsiatele, mille suhtes olid turgude ootused liiga madalaks tambitud, kirjutab Äripäev.

«Eks see võit oli pooleldi ikka seotud õnnega ja üllatusfaktor oli seal sees. Näiteks eelmisel aastal mängisin ka «Börsihaid», aga ebaõnnestusin ja jätsin asja sinnapaika,» tunnistas Kasparov aktsiavõiduga seonduvat õnnefaktorit.

Kuna mängus saab minna vaid «pikaks» (sai teha ainult ostutehinguid – toim), siis valis Kasparov strateegiaks osta vahetult enne kolmanda kvartali tulemusi aktsiaid, mis on pika aja jooksul kõvasti kukkunud ning mille suhtes on ootused madalad.

«Viisin ennast päeva peale selliste ettevõtetega kurssi. Vaatasin analüütikute ootusi ja valisin välja need, mille downside-risk (langusvõimalus – toim) on madal,» ütles võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles