Maksu- ja tolliamet leidis suures koguses salaalkoholi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salaalkohol
Salaalkohol Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna töötajad pidasid möödunud nädala esmaspäeval kinni neli isikut, keda kahtlustatakse Lätist teadmata päritolu piirituse ja viina Eestisse toomises. Amet hoiatab inimesi etiketiga «Absolwent Vodka» müüdava salaalkoholi eest.

Üks kahtlustatavatest on vahi alla võetud, teatas riigiprokuratuur, kes juhib kriminaalasjas menetlust.

Kahtlustatavad peeti kinni Lätist, Daugavpilsist toodud piiritusekoorma mahalaadimisel. Kinnipidamise ja läbiotsimiste käigus leiti ning võeti ära umbes 5000 liitrit piiritust ja 1000 liitrit viina etiketiga «Absolwent Vodka». Lisaks leiti muid vahendeid, mis viitasid sarnase etiketiga pudelite ümbervillimisele.

Sellise koguse salaalkoholi müügist oleks riigile jäänud maksudena kokku saamata ligikaudu 100 000 eurot.

Kriminaalasjas kahtlustatakse isikuid omakasu eesmärgil isikute grupis alkoholi käitlemise korra rikkumises ja ebaseaduslikus alkoholi tootmises. Süüdi mõistmisel võib kohus sellise kuriteo eest karistuseks määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakond palub inimestel teada anda, kus Eestis müüakse «Absolwent Vodka» etiketiga viina. «Sellise etiketiga viin ei ole Eesti alkoholiregistris registreeritud, mistõttu on tegemist salaalkoholiga, mille kvaliteedis ei saa kindel olla,» ütles maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus.

Teatada saab telefoninumbrile 676 2827, tasuta vihjetelefonile 800 4444 või e-posti aadressile vihje@emta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles