Nõunik: vaesus ei tähenda tingimata õnnetut lapsepõlve

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna nõunik Hanna Vseviov rääkis, et majanduslik toimetulematus ei tähenda ilmtingimata õnnetut lapsepõlve.

Vseviov ütles ETV saates «Ringvaade», et äärmuslikul vaesusel on kindlasti mõju lapse tulevikule, kuid see ei pea tähendama, et kõik majanduslikult raskes olukorras elavad lapsed on õnnetud, vahendab ERR Uudised.

«Lapse jaoks on mõnikord veelgi olulisem, kuidas vanem teda kasvatab, temasse suhtub, millised on perevahelised suhted,» selgitas Vseviov ja lisas, et paralleele ei tohiks tõmmata vaesuse, sündimuse ja õnneliku lapsepõlve vahele.

«Kuigi riigi üldine sotsiaalmajanduslik olukord mõjutab sündimusnäitajaid, siis tegelikult ei ole sündimusel ja pere sissetulekutel otsest seost,» lausus Vseviov.

Lastesaamist mõjutavad partnerite omavaheline suhe, töö- ja pereelu ühildamise võimalused ja lasteaiakohad, selgitas nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles