Lehed: Obama poolvend ei saanud Briti viisat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ajalehe News of the World kodulehest.
Fragment ajalehe News of the World kodulehest. Foto: www.newsoftheworld.co.uk

USA presidendi Barack Obama poolvennale ei antud viisat Suurbritanniasse tulemiseks, kuna ta andis varem politseile vale nime, kui teda süüdistati seksuaalse kallaletungi katses, teatasid Briti ajalehed pühapäeval.

Andmebaas näitas, et Briti politsei vahistas Kenyas elava Samson Obama mullu novembris, kui ta püüdis Ühendkuningriigis kallale tungida noorele neiule, kirjutas News of the World.

Obama peeti kinni ning ta ütles politseile, et on Henry Aloo. Temalt võeti sõrmejäljed, kuid ei esitatud süüdistust. Obama lahkus seejärel Ühendkuningriigist.

Ta püüdis uuesti Suurbritanniasse pääseda, et külastada oma sugulasi teel president Barack Obama ametisse vannutamise tseremooniale jaanuaris, kuid immigratsiooniametnikud ei lubanud teda riiki, edastas News of the World.

Samson Obama andmed jäid sõrmejälgede ja biomeetriliste andmete andmebaasi ning andsid positiivse tulemuse, kui immigratsiooniametnikud asja jaanuaris kontrollisid. Valget Maja teavitati vahejuhtumist.

President Obama sündis Hawaiil, tema ema oli valge ameeriklanna ja isa pärit Kenyast. Tema sugulased elavad ka praegu Kenyas.

«See oli ilmselt äärmiselt tundlik küsimus, kui see andmebaasist välja tuli,» tsiteeris ajaleht üht anonüümseks jäänud allikat Briti siseministeeriumist.

Siseministeeriumi esindaja ütles, et nemad konkreetseid immigratsioonijuhtumeid ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles