Ansip: andekspaluja saab patust vabaks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Andrus Ansip.
Eesti peaminister Andrus Ansip. Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ütles Vikerraadio «Reporteritunnis», et ei pea õiglaseks süüdistusi, et tema vabandus ei olnud siiras, sest kristlikus kultuuris on sõna kõige olulisem ja see, kes on andeks palunud, saab ka teistelt andeks.

«Vabandamisega on arusaamine Eestis vildakas: kristlikus kultuuris on nii, et kui meie andestame, siis võime loota, et ka meile andestatakse. Kristlikus kultuuris on sõna kõige olulisem, seal ei ole kombeks nõuda pisaraid, emotsioone,» ütles Ansip.

«Need süüdistused minu suhtes ei ole kohased ega kultuursed - paljud tahaksid andeks palumist käsitleda kui süü omaksvõtmist, et siis andekspalujat karistada,» leidis ta.

Peaminister kordas, et palus vabandust kõigi tema erakonda puudutavate hämarate rahastamistehingute eest. «Ma ei välista, et need on toimunud, ma vabandan ka nende eest, mille kohta mul infot ei ole.»

Sealjuures ei palunud Ansip vabandust Kristen Michali ja Kalev Lillo eest, kuna «ei saa vabandada nende tegude eest, mida pole toime pandud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles