Elektrik: jääme siin metsas mütates mitu kilo kõhnemaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrik.
Elektrik. Foto: Mihkel Maripuu

Elektrik Johannes Siivask on hommikust saati Tartumaa metsade vahel rikkeid otsinud ja mitmele majapidamisele taas valguse tuppa toonud. «Meie jääme siin metsas mütates mitu kilo kõhnemaks – võtab ikka rasva sulama,» ütles Siivask.

Elektrilevi operatiivteeninduse elektrik Johannes Siivask on oma paarimehega parasjagu Nõo vallas Laguja külas riket otsimas. «Siin on üsna pikk liin, oleme riket tund aega otsinud, nüüd on veel paar kilomeetrit jäänud,» kommenteeris soode ja metsade vahel sammuv Siivask.

Liinidele langenud oksi ja puid, või ka lumeraskuse all loogus elektrijuhtmeid otsitakse praegu taskulampidega.

«Mets on väga ilus, puud on loogus nagu auväravad. Juhtmed on lume tõttu käsivarre jämedused. Kui lume maha raputame, siis juhtmed tõusevad kohe üles nagu pillikeeled, alguses on loogus ja rasked,» kirjeldas Siivask.

Tal oli tegelikult täna puhkepäev, kuid kell kaheksa hommikul tuli kõne, et tuleb rikkeid parandama hakata. «Lõpukella me ei tea, eks kella kümneni või kaheteistkümneni paneme välja,» arvas Siivask.

Praeguseks on nad likvideerinud kuus riket, aga seda, kui paljudele majapidamistele on Siivask ja tema kaaslane elektri tagasi toonud, mehed ei tea. «Me ei tea palju tarbijaid on mingi alajaama piirkonnas,» ütles Siivask. Näiteks Võsiveres olid paljud pered elektrita, aga kui mehed rikke likvideerisid, said kõik toa uuesti valgeks.

Ei vääri tormi nime

Elektrikute meelest eile õhtul puhuma hakanud tugev tuul küll tormi nime ei vääri. «See tuul oli väike. Kui metsas ragiseb ja müriseb, ümberringi puud kukuvad, siis küll tuleb hirm nahka, praegu pole midagi sellist olnud,» rääkis Siivask.

Ta lisas, et metsas kõndimine on hea trenn. Peab vaid tahtejõudu olema. «Meie jääme siin metsas mütates mitu kilo kõhnemaks. Võtab ikka rasva sulama!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles