Ajaleht: Arafati säilmetelt võeti 60 proovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina kristlased panevad küünlaid PVO kunagise liidri Yasser Arafati (vasakul) ja Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi fotode juurde.
Palestiina kristlased panevad küünlaid PVO kunagise liidri Yasser Arafati (vasakul) ja Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi fotode juurde. Foto: SCANPIX

Palestiina endise juhi Yasser Arafati põrmult võeti umbes 60 proovi, et uurida tema võimalikku mürgitamist polooniumiga, kirjutas täna Šveitsi ajaleht uurimise juhile viidates.

Proovid jagati laiali meeskondade vahel, mis teevad eraldi analüüse kaheksa aastat tagasi Pariisi sõjaväehaiglas surnud Arafati surma asjaolude selgitamiseks, ütles Patrice Mangin ajalehele Le Matin Dimanche.

Kui Arafati haud teisipäeval avati, lubati vaid palestiinlasest uurijal tema surnukeha puudutada.
Tal õnnestus «võtta kõik proovid, mida me tahtsime, kokku umbes 60», ütles Mangin, kes on Lausanne'is asuva Šveitsi ülikooli õigusmeditsiinikeskuse direktor.

Aasta algul korraldatud uurimine leidis Arafati isiklikelt esemelt ebanormaalselt suures koguses radioaktiivset ainet.

Prantsuse meeskond viib läbi eraldi uurimist, mida palus alustada Arafati lesk Suha. Palestiina Omavalitsus määras uurima ka Vene meeskonna.

Mangini sõnul võib uurimine võtta aega kolm või neli kuud.

Arafati surma asjaolusid uuriva Palestiina komisjoni juht Tawfiq Tirawi ütles ajakirjanikele pärast Arafati säilmete ekshumeerimist, et kui Arafati mürgitamine tõendamist leiab, pöörduvad palestiinlased Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles