Tallinn kavatseb kooliarstid alles jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Vaid kolmandikul õpilastest pole ühtegi terviseprobleemi, seetõttu soovib Tallinn kooliarstid säilitada, kuigi valitsuse reform kavatseb need kaotada.

Tallinna õpilased pöörduvad oma muredega koolitervishoiutöötajate poole keskmiselt 1,6 korda aastas, kirjutab ajaleht Pealinn. Ennetavast uuringust selgus, et vaid 36,4 protsendil õpilastest polnud üldse terviseprobleeme, seega on linna hinnangul koolitervishoiutöötajatel koolis täita oluline roll.

Samas peaks sotsiaalministeeriumi ja haigekassa kavandatav koolitervishoiureform kaotama kooliarsti ametikohad.

Abilinnapea Merike Martinson on pediaatrina seda meelt, et koolitervishoiutöötajate roll on meie õpilaste üha halvenevate tervisenäitajate tingimustes ülioluline. «Kooliarst on koolilapsele palju lähemal kui perearst ning näeb lapse tervisehäireid varem,» ütles Martinson.

Kui Eestis on keskmiselt 6000 õpilast ühe arsti kohta, siis Tallinnas on vastav arv 3500, kuna Tallinn toetab kooliarstide tegevust 1,2 miljoni krooniga.

Eelmisel aastal oli Tallinna 82 koolis 23 arsti ja 74 õde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles