Padar: maksumuudatusi polnud täna laual

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar hoolitseb riigikassa eest.
Rahandusminister Ivari Padar hoolitseb riigikassa eest. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Ivari Padar ütles äsja, et koos pensionimaksete külmutamisega on valitsusel koos kärpeid 2,6 miljardi eest.


Ligi 1,4 miljardit krooni annab sel aastal kokkuhoidu valitsussektori eelarvele pensionimaksete külmutamine, ülejäänu tuleb vedelkütuse agentuuri ja Eesti Raudtee aktsiakapitali arvelt. Umbes 500 miljonit annab töötuskindlustuse maksu tõus.

Padar märkis, et maksumuudatusi või riigieelarve kulude kärpeid polnud täna valitsuses kõne all. Rahandusminister viitas, et juhul kui pensioni osas poleks kokkuleppe saadud, siis oleks kõne alla tulnud ka riigieelarvekärped.

Padar märkis, et rahandusministeerium ootab ära aprillikuu maksulaekumised ja keskpanga majandusprognoosi. Siis otsustab ta ettepanekud maksutõusudeks või muudeks kärbeteks.

Varem oli teada, et sotsid soovisid kohe läbi suruda seitsme miljardi kroonise kärpe. Kolm sellest oleks kulude ümber tõstmine ja neli uued kärped riigieelarves (või maksutõusu veel sel aastal).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles