Kaitseministeerium esitles trükivärsket riigikaitseõpikut

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeerium esitles täna Tallinna Reaalkoolis äsjailmunud uut riigikaitse õpikut, mis antakse tasuta kõikidele riigikaitset õpetavatele Eesti koolidele.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles uue riigikaitse õpiku esitlusel, et riigikaitse aluseks on vabatahtlikkus ja sihtrühmaks iga Eesti kodanik. «Kõik algab kaitsetahtest ja oskustest, kuidas oma riiki kaitsta, seepärast panustab kaitseministeerium ka edaspidi riigikaitse edendajatesse,» ütles kaitseminister.

Neljas eestikeelne riigikaitse õpik on valminud kaitseministeeriumi ja Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste koostöös.

Võrreldes varem ilmunutega on uus õpik laiema haardega, pöörates enam tähelepanu ka mittesõjalisele riigikaitsele. Kuna riigikaitse on seotud mitmete erinevate elualadega, siis on ka riigikaitseõpetus mitmekülgne õppeaine, kus käsitletakse erinevate valdkondadega seotud teemasid julgeolekupoliitikast esmaabi ja looduses matkamiseni välja.

Õpik on koostatud aktiivõppemeetodeid silmas pidades ning iga peatüki lõpus on teemat kokkuvõtvad õppeülesanded ja kordamisküsimused, et suunata õpilasi õpikust loetu üle järele mõtlema. Õpiku autoriteks on riigikaitse ja teiste õpikus kajastatud teemade asjatundjad.

Riigikaitseõpetus kuulub gümnaasiumi riikliku õppekava valikainete loetelusse. Käesoleval õppeaastal õpetatakse riigikaitset 130 gümnaasiumis ja 14 kutsekoolis.

Riigikaitse õpik huvilistele kättesaadav kaitseministeeriumi kodulehel http://www.kaitseministeerium.ee/et/riigikaitseopik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles