Mustlas valvavad korda päkapikud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mustlas tekitavad jõulumeeleolu päkapikud, kes on seatud asula esimese metallkonstruktsiooniga elektriposti otsa.

Lisaks päkapikkudele saab see värvilised tuled, kuid posti alumine osa jäetakse vabaks. «Tublid lapsed võivad sinna soki riputada ja igal hommikul sellest midagi leida,» lausus Tarvastu vallavanem Alar Karu. Halvad lapsed võivad tema sõnul oma soki tuua alles siis, kui nad on muutunud paremaks.

Kui hakati arutama, kes võiks jõulukaunistustega hakkama saada, helistati skulptor Mati Karminile, kes on ka Martin Kleini auks Mustlasse rajatava purskkaevu-skulptuuri kavandi autor. «See pole mingi probleem,» olevat kunstnik vastanud.

Karmin andis käsu kätte Tartu kõrgema kunstikooli tudengitele, keda ta õpetab, ja nood tegid paari nädalaga päkapikud valmis.

Teise ja kolmanda kursuse tudengid ütlesid, et selle kergeks vahepalaks olnud meisterdamistöö eest loodavad nad saada mõne vabaaine punkti.

«Kui te märkasite, siis ühel päkapikul on kaasas ka telefon, et vajalik info saaks jõuluvanale edasi öeldud,» ütles Alar Karu. Tudengid lisasid, et üks päkapikkudest on mustanahaline, et  oleks poliitiliselt korrektne.

Vallakeskuses viidi kesktänavat uuendades kõik voolukaablid maa alla ning 1936. aastast pärit torn taheti maha võtta. Vallavanem Alar Karule tundus, et sel on ajalooline väärtus, ning see otsustati alles jätta. Suvel istutati posti juurde metsviinapuu, et see soojal ajal roheline oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles