Anna oma hääl! Algas aasta sportlase valmine

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: SCANPIX

Alates tänasest saavad spordisõbrad internetiaadressil www.eok.ee osaleda Eesti 2012. aasta sportlaste, võistkonna ja treeneri valimisel.

Parimad selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude häälte põhjal. Spordisõbrad saavad oma valikuid teha 07. detsembrist Eesti Olümpiakomitee koduleheküljel aadressil www.eok.ee. Hääletamine lõpeb 20. detsembril 2012.a.

Laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Nokia Kontserdimajas toimuval galaõhtul «Spordiaasta Tähed 2012».

Parimate sportlaste valimise ja austamisega tehti Eestis algust 1933. aastal, siis valiti parimaks kaugushüppaja Nikolai Küttis.

Alates 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev katkematu traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud. 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969.a. võiskonda ning 1988.a. parimat treenerit.

Eelmisel aastal pälvisid kõrgeimad tunnustused ja Kristjani nimelised auhinnad ujuja Triin Aljand, kettaheitja Gerd Kanter, Eesti jalgpalli koondmeeskond ning jalgpallitreener Tarmo Rüütli.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles