Rannamäe: Reformierakonna tagatoas pole mitte midagi õpitud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Rannamäe
Aarne Rannamäe Foto: Raigo Pajula

ERRi ajakirjanik Aarne Rannamäe rääkis Vikerraadio saates «Rahva teenrid», et kui ta kuulis Kristen Michali tagasiastumisest, valmis tal mõtteis umbes viielauseline Michali lahkumistekst, kuid see, mille ta tegelikult kirja pani, üllatas teda väga.

«See on väga selge ilming, et mitte midagi pole õpitud asjast – mitte kõige vähematki! Süüdistused prokuratuuri, prokurör [Heili] Sepa aadressil – see on lihtsalt naeruväärne, kuidas seal tagatoas ei saada aru, mis on tegelikult toimunud ja mida reiting näitas,» pahandas Rannamäe.

Eesti Päevalehe arvamustoimetaja Külli-Riin Tigasson märkis, et Michali samm tuli liiga hilja ning tagasiastumisavaldus oli 56 lause võrra liiga pikk – piisanud oleks ühest lausest. Samas tunnustas ta Michali tagasiastumise eest Reformierakonda, et see on esimese praktilise järelduse kogu toimuvast teinud: «kahjuks liiga hilja ja valede sõnade saatel», lisas Tigasson.

Lisaks pahandas Rannamäe Reformierakonna noorte poliitikute leige poliitjutu peale: «[Hanno] Pevkuri käest küsiti [saates «Ringvaade»]: kas Reformierakond on midagi õppinud sellest, mis on juhtunud. «Kõik erakonnad on õppinud,» ütleb Pevkur. No mis vastus see on? Me teame, mis ühiskonnas toimub – et Michal ei astunud mitte sellepärast tagasi, et ta poleks kellelegi meeldinud, vaid sellepärast, et suur valetamine ja vassimine on toime pandud. Seda noorel kabinetiministril ei ole vaja hakata oma persooniga kaitsma,» leidis Rannamäe, lisades, et samas stiilis juttu ajas ka Taavi Rõivas.

Rannamäe soovitas neil lõpetada iga avalduse või intervjuu ajal üleõla vanade poliitikute otsa vaatamine: «Nüüd on uue põlvkonna aeg!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles