USA kongresmenid kinnitasid toetust Eestile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip kohtus Stenbocki majas USA kongresmenidega.
Peaminister Andrus Ansip kohtus Stenbocki majas USA kongresmenidega. Foto: Valitsuse pressibüroo

Täna peaminister Andrus Ansipiga kohtunud USA kongressi delegatsioon avaldas tunnustust Eesti panuse eest ühistel missioonidel ning  kinnitasid jätkuvat toetust Eesti riigile.

Peaminister Ansip võttis täna vastu Eestis tutvumisvisiidil viibiva USA kongressi delegatsiooni, kellega arutati finants- ja majandusteemade kõrval ka julgeolekuga seotud küsimusi ning kahe riigi vahelisi suhteid, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Peaminister nentis, et kõrgetasemelise delegatsioonide regulaarsed külaskäigud näitavad USA toetust Eestile ja väljendavad kahe riigi vahelisi väga häid suhteid.

«Ameerika Ühendriigid ei tunnustanud nõukogude okupatsiooni ja USA toetas Eestit nii taasiseseisvumise ajal kui ka NATOsse pürgimisel,» nentis peaminister.

«Nüüd oleme eriti head partnerid julgeoleku alal. Väga hästi on laabunud koostöö NATOs, ühiselt on panustatud maailma kriisikolletes rahu tagamisse ja tsiviilühiskonna ülesehitamisse,» ütles peaminister Ansip.

Ühiselt rõhutati, et usaldusliku koostöö aluseks saavad olla vaid jagatud väärtused.
Peaminister nentis, et USA presidendi Barack Obama kinnitus NATO ühiskaitse printsiibi ülimuse kohta on nii Eesti kui maailma julgeolekustruktuuri seisukohalt äärmiselt oluline avaldus.

Peaminister tutvustas külalistele ka valitsuse istungite infosüsteemi ja rääkis Eesti avalikest e-teenustest.

Eestis tutvumisvisiidil viibivat USA kongressi delegatsiooni juhib Shelley Berkley, peaministriga kohtusid ka Virginia Foxx, Phil Gingrey, Paul Kanjorski, Ron Klein, John Carter ja Steve Cohen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles