Haldjad ja kääbikud kibelevad kinno uut filmi vaatama

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastani tänava vanas trükikojas tegutsevasse rollimängukeskusesse Nurg kogunesid nimetu noore kääbiku (Kai­mar Kööp) selja taha haldjas Inwe (vasakult, Ma­ri­lin Rappu), haldjas Anadriel (Marika Zirk), Rohani inimene Kirveraidur (Martin Eessalu), Rhu­dau­ri kuninganna (Miina Liias) ja ekshaldjas (Elin Kurgpõld).
Kastani tänava vanas trükikojas tegutsevasse rollimängukeskusesse Nurg kogunesid nimetu noore kääbiku (Kai­mar Kööp) selja taha haldjas Inwe (vasakult, Ma­ri­lin Rappu), haldjas Anadriel (Marika Zirk), Rohani inimene Kirveraidur (Martin Eessalu), Rhu­dau­ri kuninganna (Miina Liias) ja ekshaldjas (Elin Kurgpõld). Foto: Margus Ansu

Kääbikud, haldjad, Rohani inimesed ja teisedki teevad viimaseid et­tevalmis­tu­si, et minna vaatama «Kää­biku» esimesi linastusi Eestis. Tartus pakuvad selleks täna õhtul kinosaale Ekraan ja Cinamon.

Siiski ei istu tänasel eellinastusel ja homsel esilinastusel kinoliste hulgas tõelised haldjad, kääbikud ja päkapikud, vaid nendeks kehastunud rollimängijad, Keskmaa Ordu liikmed ja tolkienoloogid.

Viimase termini pakkus Tartu Postimehe reporter välja vestluses Tartu Ülikooli doktorandi Martin Eessaluga. Et kas selle sõnaga võib tähistada inglise keeleteadlase ja kirjaniku John Ro­nald Reuel Tolkieni (1892–1973, pildil) loomingu kutselisi ja harrastuslikke uurijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles