Jõulupuud rändasid laste juurde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimla metsandiku metsnik Urmas Murumägi mahutas esimese korraga autosse kolm kuuske, nii et tal tuli jõulupuude laialivedamiseks teha kaks tiiru.
Aimla metsandiku metsnik Urmas Murumägi mahutas esimese korraga autosse kolm kuuske, nii et tal tuli jõulupuude laialivedamiseks teha kaks tiiru. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskuse Aimla metsnik Urmas Murumägi tõstis eile autosse seitse kena jõulukuuske ning sõidutas need sihtasutuse Perekodu majadesse.

Kolm kuusekest läksid kaunistama Perekodu Jämejalal asuvaid ruume, kaks leidsid koha Viljandis Künni tänaval asenduskodu peremajades ning ülejäänud kaks rõõmustavad lapsi Väikemõisa peremajades. Mõistagi ei olnud võimalik jõulupuid kohale viia ühe koormaga, vaid sõita tuli mitu ringi.

«Need puud on meie poolt asenduskodudele tasuta,» kõneles Urmas Murumägi, kes oli mitu päeva metsas mütanud ning kraaviservadelt sobilikud kuused välja valinud.

Säärast kingitust on riigimetsa majandamise keskus (RMK) asenduskodudele teinud varemgi. «Olen kuuski sinna viinud juba kümme aastat,» meenutas metsnik.

See, et kuusetoomine langes kokku ilusa kuupäevaga 12.12.12, oli tema sõnul juhus.

Riigimetsa võivad praegu jõulupuud otsima minna ka eraisikud ja asutused, kes saavad kuuse eest maksta moodsalt mobiiltelefoni või inernetipanga kaudu.

«Sel aastal me kuusetoomise retki ei korralda, kuid inimesed saavad metsa minna iseseisvalt,» selgitas RMK Aimla looduskeskuse juht Mihkel Maala. «Metskonnad on internetis välja pakkunud kohad, kust kuuski võib leida, ning inimesed saavad  koordinaatide järgi sobivad puud endale välja vaadata.»

Täpsed juhised selle kohta, kuidas riigimetsast jõulukuuske otsida, on ära toodud veebilehel www.rmk.ee/kuuseke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles