TV3: Jõhvi metadoonikeskuse patsientide käitumine häirib kohalikke

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Jõhvi inimesi häirib igapäevaselt sinna kokkusõitvate metadooniravi saavate narkosõltlaste liiga bravuurikas käitumine.

Vastavaid kaebusi on saanud ka politsei, kuid metadoonikeskuse üleviimine kuskile mujale ei ole praegu võimalik, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Jõhvi piirkonnas vajab metadooniravi 180 inimest, kes käivad keskuses seitse päeva nädalas ning sõidavad kokku erinevate liinibussidega. Pärast metadoonidoosi saamist kogunevad narkomaanid bussijaama ja kaubanduskeskustesse, kus nad kohalike sõnul lärmavad ja alkoholi tarvitavad, ilma et politsei sellest välja teeks.

Politseile tuleb kaebusi vähe, sest kardetakse kättemaksu. Jõhvi politseiosakonna vanemkomissar Annika Elm rääkis, et lärmakad seltskonnad on tülitanud bussijuhti ja kaasreisijaid. Metadoonikeskuse arste rünnatud pole, kuigi seal esineb paar korda aastas juhtumeid, kus tuleb vajutada häirenuppu.

Kui politsei leiab, et metadoonikeskuse koht ei peaks olema keset linna, siis keskuse enda inimesed on veendunud, et paremat kohta pole võtta ja narkomaanid tulevad nagunii linna keskusesse kohta. Üheks lahenduseks oleks bussigraafikute ülevaatamine, et ravil olevate inimeste liikumist muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles